Uniszex klotyó az elemiben

Egy londoni általános iskola önhatalmúlag bevezette az uniszex vécéket, mégpedig a szülők megkérdezése vagy tájékoztatása nélkül. Nem világos, miért volt rá szükség.

klotyo.jpg

A szülők attól tartanak, a „semlege” vécé arra ad majd lehetőséget, hogy ott gyerekeket bánalmazzanak vagy esetleg szexuálisan terrorizáljanak a nagyobbak és az erőszakosabbak.

A 35 éves Lisa Carrano, akinek hétéves lánya jár a nyugat-londoni Northoltban lévő Willow Tree általános iskolába,az Expressnek azt nyilatkozta, a növendékek félnek használni a vécéket, mert tartanak attól, hogy a nagyobbak felhúzódzkodva belátnak a bokszokba és fényképeket készítenek róluk, miközben a dolgukat végzik. Sue Stanley igazgatónő erre azt felelte, a bokszok falai felérnek a mennyezetig, tehát nem igaz, hogy át lehet fölöttük nézni.

school-651773.jpg

A Willow Tree iskola

Ami a transzgender vécét illeti, Lisa szerint ezt az iskola azért vezette be, hogy magához édesgesse vele a transzgender gyerekeket – már ha léteznek ilyenek arrafelé. Maga az iskola vezetősége eddig nem volt képes érdemi magyarázatot adni arra, mi szükség volt a semleges klotyó bevezetésére.

Erre kimondottan sunyi módon került sor: nemhogy elhallgatták a szülők elől, de az átalakításokat a szünidőben végezték el, hogy mindenkit kész helyzet elé állítsanak.

Az iskola önkényes lépése elleni petíciót eddig kétszáz tanuló írta alá.

A huszonegyedik század „genderneutrális” tébolya nem most okoz először felháborodást szülők körében. 2014-ben a kelet-sussexi Newhavenben lévő Harbour általános iskola vezetett be uniszex slózikat a transzfóbia minimalizálásának céljával. Akkoriban is több szülő nyilatkozott úgy, hogy a gyerekek undorodnak attól, hogy más nemű társaikkal egy vécére járjanak.


vissza

facebooktwitteremail