Népszavazás a kényszerbetelepítésről: mindenki hülyeségeket beszél

Jóllehet a Fidesz-rezsim minden népszavazást megakadályozott – a vasárnapi nyitvatartásról szóló előtt pedig kitért azzal, hogy megszüntette a kényszer-zárvatartást – mindennél jobban felbőszítette az immár csak félig-meddig létező, a kiépülő diktatúrába folyamatosan belesimuló műellenzéket azzal, hogy népszavazást írt ki a következő kérdésben:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A kormány tőle szokatlan módon észérvekkel, részletesen megindokolja, miért kell nemmel szavazni, kitérve az Európában kiépült no-go zónák problémájára is (mivel a mellékelt térképen Nagy-Britannia is szerepel, benne Londonnal mint fertőzött területtel, a brit külügy máris tiltakozott, tagadva a no-go zónák létét. Van benne valami, lassan már nem zónákól, hanem egész városokról beszélhetünk. Lehet, hogy az általunk nagyra becsült brit külügy is képes arra, hogy eszméletlen hülyeségeket beszéljen? Inkább úgy teszünk, mint ha nem is hallottunk volna semmit.)

szavazas_-1024x576.jpg

A magyarországi ellenzék igen különös módon reagál. A migránsválság okozta állásfoglalásuknál tulajdonképpen csak egy alkalommal tiltakoztak hevesebben, akkor, amikor a rendszer fejében megfordult az internetadó bevezetése. Igaz, akkor tömegek vonultak az utcára. Nem vonultak tömegek az utcára az orbánista rendszer által végrehajtott puccs, a jogállamiság és a Harmadik Magyar Köztársaság felszámolása, az ügyészség kisajátítása, a rabló maffiarendszer bevezetése, a csaló választási rendszer bebetonozása, a baltás gyilkos kiadatása, a stadionok, a kisvasút, a trafikmutyi, Orbán Ráchel saját lábán állása és fatolvaj férje, a bahreini kiruccanásuk és a többi gengszter meggazdagodása, a hatalmi ágak elválasztásának megszüntetése, a mocskos diktatúrákkal való szövetség keresése, a Magyar Nemzeti Bank és Matolcsy György aljas ügyletei – köztük a devizahitelesek előre megfontoltan, nyereségvágyból elkövetett szándékos megsarcolása – hírére.

És az úgynevezett ellenzék mindez ellen semmit nem tett.

Nem is tehetett, hiszen mindebben benne volt, bűnsegédi bűnrészesként, az ugyanis nem ellenzéki tevékenység, hogy felesküszünk a diktatúra által a saját kényére-kedvére létrehozott „alkotmányra”, hogy legyen állami támogatás, meg egy országgyűlésnek csúfolt melegedő, ahol nagyokat lehet aludni, mobiltelefonon játszani, újságot olvasni, a büfében meg ötszáz forintért jól bezabálni, és mindezért még átlagon felüli fizetést is kapni. És időként hülyeségeket beszélni az angliai vagy máshonnani magyarság hazahozataláról. Miközben a rendszer már toborozza az ukrán vendégmunkásokat. (Anyádat hozasd haza. Azt.)

Mondom: mindemiatt semmit nem tett a magyar ellenzék.

A magyar ellenzék legfőbb gondja a migránsok melletti kiállás.

Ehhez a problémához semmi sem fogható a szemükben. Még arra is hajlandók, hogy teljesen lejárassák magukat.

migrants-hungary-eu-fence.jpg

Ez nem  bevándorlás, nem menekülés, ez bűncselekmény

Nem csak azóta, hogy kiderült, népszavazás lesz a kvótabetelepítésről. Már előtte is. Attól a pillanattól, hogy a budapesti rezsim ellenségesen viselkedett a migránsokkal szemben, a műellenzék uniszónó állt ki mellettük. A bukott politikus Gyurcsány Ferenc odáig ment, hogy a lakásába vitetett néhányat – de hát miért is ne, lakott ő már az Avas lakótelepen is Miskolcon, pár napig bármit ki lehet bírni. A sokáig normálisnak hitt Bokros Lajos mellszélességgel állt ki a migránsok mellett. Az MSZP durván megfenyegette egy tagját, aki kikotyogta, hogy nemmel fog szavazni. Fodor Gábort, az egyszemélyes liberális pártot mi más vezetné, mint az emberbaráti érzelmek. Elképesztő hangerővel szólaltak meg az úgynevezett civil szervezetek, tajtékozva és tombolva, csak mert nem az történt, amit ők elképzeltek.

Soha nem látott „népi egység” bontakozott ki ellenzéki körökben a déli határzár ellen. A rezsim egyetlen bűncselekményét, hazaárulását, százmilliárdos lopását nem látták olyan súlyosnak, mint azt, hogy a rendszer – az Európai Unió és Magyarország törvényeit betartva – nem engedi be az ország területére azt, aki oda jogellenesen akar belépni, ennek érdekében kerítést bont, rendőrt ver, termést tapos le, jogellenesen közterületet foglal, hamis személyazonossági adatokat közöl, illetve regisztrációra nem hajlandó, orvosi vizsgálatnak alá magát nem veti, viszont euró-tízezrekkel rendelkezik, és taxival akar Germoneyba utazni, de jaj annak, aki útját állja. Most, mindjárt Germoneyt akar. Azonnal. Elvégre nem magyar disszidens ő, aki egy eltaposott szabadságharc után adott esetben hónapokat várakozott az első biztonságos országban, Ausztriában, amíg valamelyik ország – alapos megfontolás után – befogadta.

europe-migrants-hungary.jpg

Tavaly a Keletinél

Sajtójuk egyebet se mutatott, csak asszonyokat és gyerekeket, miközben a betolakodók java életerős, katonakorú fiatalokból állt. Sajtójuk gyermekhullákat, vízbe fúltakat mutogatott és alattomos módon igyekezett lelkifurdalást ébreszteni mindazokban, akiknek ehhez nem volt semmi közük, egyetlen szót sem szólva arról, hogy ezek a szerencsétlenek az iszlám belháborújának áldozatai. Azt hazudták, hogy ezért is Európa a felelős, Amerika a felelős, a Nyugat a felelős, a fejlett világ a felelős.

Ezek a mostani migránsok ennek a mostani ellenzéknek mindennél fontosabbak.

Ennek ellenére nem képesek egységes álláspontot kialakítani azzal kapcsolatban, hogy szerintük miért kéne igennel szavazni, illetve érvénytelenül, illetve miért nem kell elmenni a választásra (ez a három álláspont kristályosodott ki). Még annak a gondolatnak a mentén sorakoznak fel a legtöbben, hogy azért, mert az egész népszavazás csak a kormánynak tesz jót. Eleve azért írták ki, hogy ezzel megerősítsék a pozíciójukat. (Naná. Mondjon valaki egy kelet-európai népszavazást, amit nem azért írtak ki, hogy valaki megerősítse a pozícióját. Nem véletlen, hogy a leginkább idegengyűlölő Jobbik hetekig toporgott, mire Vona ki bírta nyögni, hogy ők is a nemmel szavazásra buzdítanak. Nem lehetett jó érzés kiállni egy, a Fideszt erősítő javaslat mellett.)

_85370144_595de17b-4aa8-4762-a1b5-9a5fbadff125.jpg

Közúti közlekedés veszélyeztetése

A második leggyakrabban hangoztatott érv az, hogy a népszavazási kérdés „másról szól”, illetve értelmetlen. Azt, hogy másról szól, könnyen megcáfolhatjuk. A feltett kérdés ugyanis pontosan arról szól, amit a szavak általánosan elfogadott jelentése szerint azon érteni kell. Nem az Orbán-kormány legitimitásáról, és nem is arról, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból. Maga a kormány sem akar kilépni az Európai Unióból, amíg annak tagjai, haszonélvezői és kisebb részben maga az ország is a tagságból él, a rablók után ottmaradt maradékon. (Lassan érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha a támogatások néhány év múlva elapadnak, miből fogják finanszírozni az egészségügyet, miből tartják el a mezőgazdaságot, miből fizetnek nyugdíjat, és miből fog járni a négyes-hatos a Körúton.)

A kérdés értelmetlen, mondják többen az ellenzékből, mert a) Brüsszel nem is akar senkit Magyarországra telepíteni, b) „csak” ennyi meg annyi menekültről van szó, c) a magyar nép hülye és nem tudja, mi jó neki (van benne valami, de ezt csak gondolják, kimondani nem merik). Mindez butaság, hazugság, vagy mindez egyszerre. Különösen a d) variáns, ami szerint a népszavazás úgyse dönt el semmit. Persze, hogy nem. Senki nem állította, hogy ez ügydöntő népszavazás lenne. Ez véleménynyilvánító népszavazás lesz. Ami az ellenzék szerint azért illegitim, mert az fog kiderülni belőle, hogy – ebben a kérdésben – a nagy többség a kormánnyal ért egyet. (Igaz, inkább fordítva van, a kormány ért egyet a nagy többséggel, és az ellenzék valamiért szembemegy vele, azt kockáztatva, hogy a következő választásokra még tovább olvad. Pedig a Fidesz-propaganda erről fog szólni. Hogy az ellenzék támogatta a kényszerbetelepítést, tessenek csak emlékezni. És még igazuk is lesz. És lehet majd dühöngeni.)

_85345354_85345353.jpg

Pallywood Magyarországon. A betolakodó a kamerák kedvéért a sínekre löki a feleségét és gyerekét, és a segíteni igyekvő rendőrt próbálja brutálisnak feltüntetni. Ez nem jött össze

Persze a kormány álláspontja is megéri a pénzét. Van egyetlen pont, ahol tökéletesen megegyezik az ellenzék érvelésével. Ez a közös pont a politikai korrektség egyik követelménye. Sem a rendszer, sem a hozzá hű ellenzék nem mondja ki, hogy nem a bevándorlás a probléma, hanem az, hogy a bevándorlók zöme iszlám. Azon belül is arab-iszlám. A kormány migránsokól beszél, miközben maga is úgy akarja feltölteni az Angliába és máshová távozottak helyét, hogy a lengyel példát követve ukrán vendégmunkásokat fogad. Igen, lehet, hogy velük is lesznek bajok. Lehet, hogy időnként bevodkáznak és nagy raplit csinálnak. De szinte biztosra vehető, hogy nem szülik tele az országot, nem kívánják a vallásukat a többi fölé emelni és másoktól nem várják el, hogy azt kövessék; nem alakítanak ki no-go zónákat és nem akarják a környezetüket drasztikus életvitel-változtatásra kényszeríteni.

A kormány sikeresen hitette el, hogy általában a bevándorlókat kell gyűlölni, így sokakban fel sem fog merülni az, hogy a valódi fenyegetést az iszlám jelenti. Az ellenzék nem tudott elhitetni semmit, ezért a szavazást magát el fogja veszíteni, bár arra van esély, hogy nem mennek el elegen, és az érvénytelen lesz; ezt majd önnön érdemüknek tudják be, holott a távolmaradás legfeljebb az érdektelenségnek, a lustaságnak, egyes vidékeken pedig a mélységes elmaradottságnak lesz köszönhető.

És végül ott vannak az egyházak, eléggé kínos helyzetben. A legkínosabb helyzetben a katolikus egyház van, amely annak idején sokat tett a muszlim veszedelem visszaszorításáért, de amelynek feje megbolondult és ennek megfelelően cselekszik. Leváltani nem lehet, a régi módszereket – méreg, gyilok és társai – kínos a mai világban alkalmazni, és vigyázni is kell az ilyesmivel, hiszen Ferenc pápa mögött éberen ott áll a világ teljes ultrabalos-anarchista bandája a maga néphülyítő tömegkommunikációjával a Huffington Posttól a Háárecen át a Guardianig, így az egyház nagyon mást nem tehet, mint hogy kivárja, mikor viszi el a római püspököt az ördög. Ennek dacára a legtöbb katolikus megnyilvánulás inkább migránsellenes, jóllehet ők is óvakodnak attól, hogy a migránsok iszlamista mivoltával hozakodjanak elő. A protestánsok határozottabbak, nekik nincs őrült főnökük. Magyarországon a neoprotestantizmust egyedül képviselő Hit Gyülekezete mondta ki egyértelműen a frankót, főként azért, mert egyes hittételeik miatt ők a muzulmánságot a kereszténység mellett mint a zsidóságra leselkedő legnagyobb veszedelmet tekintik.

Mi tagadás, ilyen körülmények közt nem egyszerű eldönteni, ki mellé álljon az ember – mert hiába szavazunk titkosan, mi magunk egész hátralévő életünkben tudni fogjuk, hogy egy alapvetően aljas maffiarendszerrel szavaztunk együtt, vagy egy alapvetően aljas, tányérnyaló, lehulló morzsákat leső ellenzékkel, ami még csak arra sem képes, hogy hihetően megindokolja, legalább a hülye tömegek előtt, az álláspontját.

Mindenki cselekedjék hát lelkiismerete szerint.

Szalontai István


vissza

facebooktwitteremail