Utolsó erekciódat okozhatja a banánpók

Elmenekült otthonról az a család, amely horrorfilmbe illő élményben részesült: több tucatnyit talált a világ legmérgezőbb pókjai közül egy fürt banánban, ami az ASDA-ból származott – számol be a Mirror

Banana-spider.jpg

Ashley Gamble villástargonca-kezelő elmondása szerint élettársa, Sophia Newcombe épp kipakolta az aznapi bevásárlást, amikor apró, vattaszerű képződményre lett figyelmes a banánok oldalán. Ijedtében eldobta őket.

Tucatnyi brazil vándorpók – a világ legmérgezőbb pókfajtája – kezdett ezután kihullani belőlük.

Brazilian-Wandering-Spider.jpg

Mr. Gamble elmondta, hogy megpróbálta felporszívózni a hívatlan vendégeket, de tart tőle, hogy nem sikerült az összeset felszippantania, némelyikük elmenekülhetett.

„Olyan volt, mint valami horrorfilmben”, mondta a Sunnak.

A pók, amely banánpók vagy fegyveres pók néven is ismeretes, hosszú, de sajnos fájdalmas erekciót képes előidézni a csípésével. Az erekciót néhány óra leforgása után a halál beállta követi.

Banana-spider (1).jpg

 

Az állat mérgében rendkívül hatékony neurotoxin található, amely alhasi görcsöket, a szervezet lehűlését okozhatja, valamint elmosódik tőle a látás és görcsös rángás is felléphet.

Ez a pókfajta mindenütt megtalálható Dél-Amerikában, de főként Brazíliában. Imert szokásuk, hogy a külföldre exportált banán között hosszú utakat tesznek meg begubózva, és felbukkannak Észak-Amerikában és Európában egyaránt.

A 28 éves Mr. Gamble nem kockáztatta meg, hogy az esetlegesen szabadon maradt példányokkal töltse az éjszakát, és máshová vitte Sophie-t és két lányukat. Nem is térnek vissza, amíg a házat nem féregtelenítik.

Banana-spider (2).jpg

Véleménye szerint az ASDA-nak fitetnie kell a hanyagságért, és szerinte az áruházlánc „átverte”.

Az ASDA közölte a Sunnal: „Rendkívül sajnáljuk az okozott izgalmat, és a vizsgálat alatt folyamatosan tájékoztatni fogjuk Mr. Gamble-t.”


vissza

facebooktwitteremail