Angliába kerül Pizza

Egy nagy-britanniai vadasparkba költözhet a „világ legszomorúbb jegesmedvéje”, Pizza, aki azután került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy egy állatvédő szervezet közzétett róla egy felvételt, amelyen az állat szomorúan fekszik az otthonául szolgál kínai bevásárlóközpont állatkertjében.

366BDFCB00000578-3699641-Spectacle_PIzza_is_the_main_draw_at_the_shopping_centre_attracti-a-72_1469094791551.jpg

Az Animals Asia nevű állatvédő szervezet szerint a Doncasterben működő Yorkshire-i Vadaspark venné át a medvét a kuangcsoui pláza Grandview Akváriumától. Mostanáig több mint félmillióan támogatták aláírásukkal a szervezet kampányát, amely a Grandview bezárását követeli.

Az Animals Asia tette közzé idén azt a felvételt, amely nyomán Pizza a nemzetközi figyelem középpontjába került és a világ legszomorúbb jegesmedvéjeként kezdték emlegetni.

500.jpg

„A jó hír most az a Grandview számára, hogy esélyt kap helyre hozni a hibáját”, mondta Dave Neale, a szervezet munkatársa. Az állatvédők szerint a Yorkshire-i Vadaspark azzal a feltétellel venné át Pizzát, hogy az akvárium nem költöztet másik állatot a helyére és ingyen adja át a jegesmedvét a brit intézménynek.

Amennyiben a két fél megegyezik, a szervezet gondoskodik az átszállítási költségek összegyűjtéséről és a két intézmény feladata lesz, hogy a lehető legrövidebb idő alatt lebonyolítsa a medve biztonságos átköltöztetését.

4000.jpg

A Yorkshire-i Vadasparkban Pizza egy speciálisan jegesmedvék számára kialakított környezetbe kerülne, ahol két tóban is megmártózhatnak a medvék. "Nem csupán egy hihetetlen felszereltségű helyre kerülne, de egy medveközösség tagjává válna" - jegyezte meg Neale. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail