Katonai busz motorjában bújtak el a migránsok

Csak Windsortól nem messze, a laktanyába megérkezve fedezték fel a Blues and Royals egység katonái azokat az illegálisokat, akik az autóbuszuk motorjába bebújva vészelték át az utat Franciaország és Anglia között.

Harry herceg egykori egysége, a Blues and Royals tagjai a száz esztendővel ezelőtti somme-i csata hőseiről emlékeztek meg a helyszínen. Ezt követően a katonák hazafelé indultak, azzal a busszal, amivel Franciaországba érkeztek. A járművet természetesen rutinszerűen átkutatták, ám az senkinek nem jutott eszébe, hogy a motortérben keressen illegális határátlépésre készülő embereket.

somme01.jpg

Nem tudni, hogy a migránsok Somme-ban bújtak be a buszba, vagy valahol másutt, ahol megálltak és pihenőt tartottak. Tény, hogy gond nélkül átjutottak a Csatornán, és csak akkor buktak le, amikor a busz behajtott a királyi rezidenciától, a windsori kastélytól nem messze lévő laktanyába, és ott jobban átvizsgálták a járművet.

A katonák a három férfit, akik a testet-lelket próbáló utazás hatására meglehetősen rossz bőrben voltak, elsősegélyben részesítették, majd átadták őket a rendőrségnek.


vissza

facebooktwitteremail