Késelés a Notting Hill Carnevalon

Erőszak uralta az idei alkalommal a londoni Karibi Karnevált, amelyet még a hatvanas években honosítottak meg azzal a céllal, hogy más kultúrák értékeit megismertessék. Az éjszaka négy résztvevőt késeltek meg.

Police-636803.jpg

Egy súlyosan sérült tizenöt éves fiú állapotát kórházba szállítás után sikerült stabilizálni a hajnali órákban. A Scotland Yard egy tizennégy éves fiút  tartóztatott le, a nyomozás folyik.

London-636795.jpg

Az alapvetően a gyermekes családok nagy bulijaként meghirdetett felvonuláson további három súlyos testi sértés történt. A Portobello Roadról egy húsz éves áldozatot kellett szúrt sebekkel kórházba vinni. Nem egészen egy óra múlva egy 16 és egy 15 éves fiút késeltek meg a Ladbroke Grove-nál, a Treverton Street-i kereszteződésnél.

Notting-Hill-636784.jpg

A Scotland Yard százöt embert tartóztatott le a legkülönfélébb szintű bűncselekmények, vétségek és kihágások miatt. A letartóztatottak közül 74 fő szexuális jellegű törvényszegést követett el, huszonnégy embernél találtak támadásra alkalmas fegyvert, kilenc esetben követtek el testi sértést, kétszer súlyos testi sértést, ezen kívül két lopás történt, a közrendet pedig kilencszer zavarták meg.

Notting-Hill-636765.jpg

A rendőrök a tömegben százötven adag euforizáló hatású nitrót kobozott el – ezek utcai összértéke kétezer font – a Wormington Roadon, Kensingtonban és Chelsea-ben. Ugyancsak begyűjtöttek ötszáz doboz lager sört egy férfitől, aki azt engedély nélkül árulta a Westbourne Park Roadon, egy kerekes kukából.

Notting-Hill-636792.jpg

A londoni mentőszolgálat 411 embert látott el, közülük 74-et kellett kórházba szállítani. Ápolók plusz ágyakat is állítottak fel az utcákon, hogy a könnyebb eseteket a helyszínen elláthassák.

London-636788.jpg

A nyugat-londoni fesztiválon egymilliónál több ember vett részt. A buli a bank holiday ideje alatt folytatódik. A hétfői finálé tisztelgés az immár ötven éves hagyomány előtt.


vissza

facebooktwitteremail