Felveszi az iszlámot a yorkshire-i hasfelmetsző

A ma 70 éves brutális sorozatgyilkos, a Yorkshire-i Hasfelmetsző néven elhíresült Peter Sutcliffe azt követően tér be az iszlámba, hogy a börtönpszichiátriáról átvitték egy közönséges fegyházba.

Sutcliffe a kényszergyógykezelés alatt a számára biztonságos berkshire-i Broadmoor börtönpszichiátrián volt, de miután gyógyultnak nyilvánították, átvitték a durhami Frankland fegyházba, ahol a leghírhedtebb erőszakos bűnözők raboskodnak.

A sorozatgyilkosnál paranoid skizofréniát diagnosztizáltak, de egy bírósági ítélet értelmében állapota a továbbiakban nem igényel kezelést. A döntés évi 250 ezer fontot spórol meg az adófizetőknek.

ripper-643464.jpg

Nem élnek soká a sorozatgyilkosok a Franklandben

A Franklandben egyes bűnözők igen rosszul jártak. 2011-ben két fegyenc, Michael Parr és Natah Mann a saját cellájában kapta el a gyermekek megerőszakolásáért elítélt, 23 éves Mitchell Harrisont, akinek előbb a torkát vágták el egy házilag készített haleffel, majd ki is belezték. Sutcliffe-fel többen közölték, hogy rá is ez vár.

A Frankland börtönt különféle gengek uralják, és aki bekerül, annak választania kell, hogy a fehérek, a feketék avagy az ázsiaiak – vagyis a mohamedánok – védelme alá helyezi magát. Enélkül aligha él odabenn sokáig. Alapszabály azonban, hogy gyerekgyilkos, erőszaktevő, tömeggyilkos a fehérekhez vagy a feketékhez nem csatlakozhat – csak a muzulmánokhoz. Ők befogadják, ha betér és felveszi a vallásukat.

Sutcliffe-et minderről egy muszlim rab tájékoztatta, aki megmondta neki, hogy védelmet csak tőlük remélhet, és enélkül legfeljebb egy hónapig fog élni. Sutcliffe igent mondott az iszlámra, mire a rab megszervezte, hogy a következő néhány hétben egy imám látogassa a sorozatgyilkost, és egyengesse az útját a vallás felvételéig, Ha ez megtörténik, a férfi az iszlám védelme alá kerül.

ripper-643461.jpg

Akiket kalapáccsal vert agyon

Sutcliffe-et egyéb előnyökről is tájékoztatták, így arról, hogy a hálál koszt jóval minőségibb, és muzulmánként engedélyezni fognak neki, hogy bizonyos munkafajtákat visszautasítson. A cellán kívül is több időt tölthet.

Az iszlám börtönbeli védelme hatékony: nekik köszönhetően úszta meg a kibelezést a 48 éves Levi Bellfield, aki gyerekgyilkosságért és két fiatal megöléséért került be életfogytiglanig, és akit immár Juszuf Rahimnak hívnak.

Sutcliffe a 800 főt befogadó fegyintézet egyik leghírhedtebb őrizetese, aki 1975 és 1980 között Nyugat-Yorkshire-ben és Manchesterben tizenhárom nőt gyilkolt meg, további hét meggyilkolására pedig kísérletet tett. Áldozatainak zöme prostituált volt; kalapáccsal verte őket agyon.

ripper-643462.jpg

Az iszlám nyája egy újabb báránykával gyarapodik

Sutcliffe ügyében a rendőrség is alaposan besározódott, mivel többször eljutottak hozzá, ki is hallgatták, de le már nem tartóztatták, és minden alkalommal újra gyilkolt. 1981-es büntetőperében azzal védekezett, hogy Isten utasította a gyilkosságokra, és a hangokat egy lengyel férfi sírjában hallotta a temetőben, ahol sírásóként dolgozott.


vissza

facebooktwitteremail