Miért is nem szavazhatunk október másodikán?

A Fidesz magasról tesz a külföldön élő magyarok jogaira, nem is szavazhatnak. A tartósan külföldön tartózkodó magyar „gazdasági menekülteknek” erre nincs módjuk, hívja fel a figyelmet a kormanyvalsag.info

A parlament Házbizottsága a Jobbik kezdeményezésére, az LMP és az MSZP támogatásával jövő hétfőre összehívta az Országgyűlés ülését, ám a Fidesz-KDNP nem biztosítja majd a határozatképességet, így a Ház nem tárgyalhat és szavazhat a levélben történő szavazás kiterjesztéséről szóló jobbikos javaslatról.

Igazságtalan, hogy míg a határon túli magyaroknak lehetőségük van levélben leadni szavazatukat, addig az állandó magyarországi lakhellyel rendelkező, de tartósan külföldön tartózkodó magyar „gazdasági menekülteknek” erre nincs módjuk, és gyakran több száz kilométert kell utazniuk, szabadnapot kell kivenniük voksuk leadásához. A megoldást a levélben történő szavazás kiterjesztése jelentené.

okt.jpg

A kormány feladata az lenne, hogy minél több szállal Magyarországhoz kösse a Nyugat-Európában munkát vállalókat, ezzel szemben a mostani választási rendszer elfogadhatatlan módon az állandó magyarországi lakhely megszüntetésére ösztönöz, mivel a levélben történő szavazás csak így érhető el.

Álszent, hogy a jelenlegi parlament „össznemzeti Országgyűlésnek” hívja magát, ám a külföldön élő „gazdasági menekülteket kizárják a politikai közösségből.”

A Fidesz-KDNP már a Házbizottság ülésén világossá tette, hogy a rendkívüli ülésen mindössze egyetlen képviselőjük fog részt venni, vagyis nem biztosítják az Országgyűlés határozatképességét.

Ebből egyértelműen látszik: a kormány elutasítja, hogy a külföldön dolgozni kényszerülő magyar emberek érdemben beleszólhassanak az ország ügyeibe.


vissza

facebooktwitteremail