8000 fontos jegyek a Harry Potter-darabra

Az üzérek több mint nyolcezer fontért árulnak eredetileg 140 fontos jegyeket a Harry Potter és az elátkozott gyermekre. És még az is lehet, hogy a feketén vett jeggyel nem engedik be a vevőt.

A West Enden, a Palace Színházban június óta futó előadás már így is jegybevételi rekordot hozott, a rajongók órákig állnak sorba, hogy jegyhez jussanak. Az interneten másodkézből is árusítanak azonban belépőket, március 3-ra például 8300 fontért. Április 8-ra némileg olcsóbban, ötezer fontért is lehet jegyet szerezni.

harry-potter-cursed-child-palace-theatre-2.jpg

A Palace Theatre

A darab producerei figyelmeztették az érdeklődőket, hogy a jegyszedők megtagadhatják a belépést, ha bizonyítva látják, hogy a jegyek üzérektől származnak. Az udvarias visszautasítás mellé levelet is kapnak, amellyel aztán reklamálhatnak az üzérkedő honlapoknál.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek iránti hihetetlen érdeklődés miatt újabb 250 ezer jegyet hoztak forgalomba, de az összes elkelt egyetlen nap alatt. A darab 2017 decemberéig lesz a londoni színház repertoárján, de a producerek sűríteni akarják az előadásokat, hogy minél több néző láthassa a történetet.

l-r_Harry_Potter_(Jamie_Parker),_Albus_Potter_(Sam_Clemmett),_Ginny_Potter_(Poppy_Miller)-small_trans++P642x9a4zXQRkyaVdo3I2TWirqIBi3L-jQ5m0Ctq1mo.jpg

A J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának főhőseiről szóló darab a regényfolyam hetedik, befejező története után 19 évvel játszódik. A drámában Harry Potter már felnőtt férfi, három iskolás gyerek apja, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, Hermione Granger pedig Ron Weasley felesége. A színházi mű Harry Potter történetének eddig kevésbé ismert részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél.

11-It-will-be-shown-at-the-Palace-Theatre-500x333.jpg

Itt teltház lesz

Rowling először 2013 decemberében beszélt a darabról, miután elmondása szerint számtalanszor megkérték arra, hogy alakítsa át színpadi művé a regényeke. A két hete könyv formájában is megjelent darab megírásában Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail