Teljes erőből nyár – a palesztin területeken is

A Közel-Keleten az év legmelegebb hónapja a legtöbbször az augusztus, ilyenkor válik végképp elviselhetetlenné a sokszor már húsvét táján megkezdődő kánikula. A Nyugati Parton, illetve Gázában élő palesztin gyerekes családok számára, csakúgy, mint a világ legtöbb táján, ilyenkor probléma, hogy mihez kezdjenek a vakáció ideje alatt a gyerekekkel. A Nyugati Parton számos vidámpark várja őket, míg idén először Gázába érkezik a Palesztin Fesztivál.

palfeszt.jpg

A Palesztin Fesztivál idén először Gázában is bemutatkozhat

Nem könnyű kiválasztani a palesztin szülőknek a legmegfelelőbbet a megannyi programkínálatból. Igen népszerű kirándulóhely a ramallai Sky Land, a Nyugati Part legnagyobb vidámparkja, ahol a legfőbb attrakció egy sok ügyességet igénylő kalandpálya.

palskylandramalla.jpg

Sky Land, Ramalla

A felüdülésre vágyók választhatják a Water Landet, a Nyugati Part legnagyobb víziparkját: ez Jerikóban található, és tervezik, hogy a jövőben alaposan megnagyobbítják.

palwaterland.png

A jerikói Water Land reklámja

Akik a magasból szeretnének körülnézni, azok számára üzemel a világ legrégebbi lakott városában a drótkötélpálya. Ezen Jerikó Óvárosa és a város feletti hegyekben lévő Kísértés Kolostora felett lehet közlekedni.

1024px-Monastery_of_the_Temptation_(Jeriho).jpg

A Kísértés Kolostora

Ez az a hely, ahol Jézus a hagyomány szerint negyven napot töltött elmélkedve; itt kísértette meg az ördög. Az ide vezető drótkötélpálya a világ leghosszabb tengerszint alatti kötélpályája, és a kabinokból páratlan kilátás nyílik Jerikóra és a Jordán völgyére.

21840603.jpg

A világ leghosszabb tengerszint alatti kötélpályája

Szórakozási lehetőség bőven akad Gázában is. Idén a Palesztin Fesztivál a nyerő, amit 1993 óta eddig minden évben megtartottak Ramallahban, koncertekkel, művészeti és kulturális bemutatókkal. A fesztivál idén először érkezett Gázába. Az övezetet uraló Hamasz terrorszervezet mindeddig ideológiai okokból tiltotta meg az efféle szórakozást. Úgy tűnik, az idén felpuhult az álláspontjuk.


vissza

facebooktwitteremail