Szemét nyitogatta a mexikói Jézus-szobor?

Turisták egyike vette állítólag videóra Mexikóban, a saltillói templomban azt a feszületet, amelynek szobra a kamera működése közben kinyitotta, majd becsukta a szemét.

A 800 ezres Saltillo Északkelet-Mexikóban található, Monterreytől nem messze.

jesu_behuny.png

Itt még behunyja

A tóparton fekvő, korábban meglehetős turistaforgalommal dicsekvő, nyolcszázezres város az utóbbi években legfeljebb a kábítószerháborúval kapcsolatos hírek miatt szerepelt a sajtóban. A Gulf és a Sinaloa kartellek, amelyek szövetséget kötöttek a Zetas ellen, többek közt ebben a városban is leszámolásokat hajtottak végre, és a közrendet állig felfegyverzett, golyóálló mellényben cirkáló katonák próbálják fenntartani.

jesu_kinyit.png

Itt már kinyitja

Az állítólag még júniusban készült felvétel, amely, ha valódi, csodáról vagy varázslatról tudósít, állítólag több, a filmek hamisításának leleplezésével foglalkozó szakértő kezén ment át, akik azt állítják, a felvétel valódi. Sajnos ezekről a szakértőkről és érveikről közelebbit nem sikerült megtudnunk a netről.

jesukinyitkozel.png

A látvány elég kísérteties

Vannak, akik azt mondják, optikai illúzióról vagy photoshopról van szó, és azt is sokan gyanúsnak találják, hogy valaki épp filmezett, amikor a csoda megtörtént. Megint mások élő emberre gyanakodnak, akit kimaszkírozva függesztettek fel – persze nem szögekkel – kimondottan abból a célból, hogy eljátssza a szemét felnyitó Krisztust.

A katolikus egyház általában rendkívül óvatosan viselkedik ilyen esetekben, ami természetes is, hiszen lelepleződés esetén nem kíván köznevetség tárgya lenni. A saltillói püspökség ebben az esetben odáig ment, hogy nemhogy nyilatkozni nem volt hajlandó, de még azt is visszautasították, hogy a felvételt egyáltalán megtekintsék.

A film akkor tett szert világhírnévre, amikor feltették a paranormális jelenségekkel foglalkozó Adimensional honlapra, ahonnét rövid időn belül átkerült a Youtube-ra. Itt egy szkeptikus filmjét is megtaláljuk, aki angol nyelvű elemzésben tesz kísérletet annak bizonyítására, hogy manipulálták a felvételt:


vissza

facebooktwitteremail