Hidzsábban tudósított Nizzáról

És aki szóvá teszi, még azt hurcolják meg.

A Sun újságírója, Kelvin Mackenzie hívta fel a figyelmet arra a hangyafaroknyi ellentmondásra, ami a nizzai iszlamista tömeggyilkosság és az arról a Channel 4-et tudósító újságírónő iszlamista öltözéke között feszül.

channle-4-newspresenter-fatima-manji-.png

A kelleténél kissé nagyobbat ment a politikai korrektségben a Channel 4, amely nem talált semmi kifogásolnivalót abban, hogy bemondója hidzsábot viselve tudósítson a nizzai terrormerényletről és annak nyolcvannégy halottjáról.

Mackenzie, a Sun korábbi szerkesztője azt írta, „nem hitt a szemének”, amikor azt kellett látnia, hogy Fatima Manji muzulmán újságírónő szavait kénytelenek figyelni mindazok, akik a Channel 4-ből értesültek a nizzai borzalomról.

A Channel 4 nemhogy bocsánatot kért volna, de még nekik állt feljebb. Elítélőleg nyilatkoztak Mackenzie megnyilvánulásáról, kommentárját „bántónak” és „teljes mértékben elfogadhatatlannak” minősítették. Ráadásul vallási, sőt, faji gyűlölet szításával vádolták meg, ámbár a hidzsábviseléshez és annak kifogásolásához semmiféle faji előítélet nem társul.


vissza

facebooktwitteremail