A Wikileaksen Hillary e-mailjei

A Wikileaks nyilvánosságra hozta Hillary Clinton demokrata elnökjelölt több mint 1200, az iraki háborúval kapcsolatos e-mailjét, amelyet még külügyminiszterként írt, és amelyet szabályellenesen a magánszerverén tárolt. A Clinton-házaspárral összejátszó szövetségi igazságügyi miniszter valószínűleg nem emel vádat.

hrc1.jpg

A portál az amerikai külügyminisztériumtól kapta meg a leveleket még februárban, miután az információkhoz való hozzáférés szabadságáról szóló amerikai törvényre hivatkozva kérte ezt.

Julian Assange, a Wikileaks alapítója korábban azt állította, hogy honlapja szerzett annyi és olyan súlyosságú bizonyítékot Clinton ellen, amelyek alapján a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vádat emelhet. „Eljuthatnánk a vádemelésig, de Loretta Lynch, az Egyesült Államok igazságügyi minisztere nem fog vádat emelni ellene”, jelentette ki Assange az ITV-nek nyilatkozva.

Corrupt-Cuntbag-Attorney-General-Loretta-Lynch-600x343.png

Loretta Lynch-ellenes plakát. "Fogadom, hogy megmentem a börtöntől a demokrata bűnözőket"

James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója keddi washingtoni sajtótájékoztatóján az amerikai politikai élet egyik központi kérdésévé vált e-mail-botrány ügyében folytatott nyomozás eredményeit ismertetve azt javasolta, hogy ne emeljenek vádat Hillary Clinton ellen. Hangsúlyozta viszont: a volt külügyminiszter valóban hanyag volt, és többször is magán e-mail-fiókját és szerverét használta hivatalos levelezésre, de kifejezetten titkos vagy bizalmas információk nem kerültek napvilágra.

A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump azonnal reagált, csalónak nevezve a rendszert, Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke rossz precedensnek nevezte az FBI ajánlását. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail