Méhek rajzottak egy walesi városban

Egyelőre nincs magyarázat arra, miként került egy méhraj a walesi Treorchy városka bevásárlóutcájára, megriasztva az arra járókat.

Bees-557467.jpg

Öt órán át le kellett zárni az utcát, mivel a rovarok semmi hajlandóságot nem mutattak a távozásra. A méhek ekkora tömegben életveszélyt is jelenthetnek az emberre.

Egy 33 éves szemtanú, Alison Young szerint dél körül járt, amikor áthajtottak Treorchyn, és döbbenetes látvány fogadta őket. A méhek akkor egy busz körül tömörültek, majd a buszmegálló tábláját nem lehetett látni tőlük, végül egy gépkocsit találtak szimpatikus pihenőhelynek. Délután ötkor még a városban tartózkodtak.

Queen-557468.jpg

A helyszínre érkező szakember arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy a méhek ilyen esetekben a méhkirálynőt követik, bár hogy a méhkirálynő milyen impulzusoknak engedelmeskedett, arra nincs válasz.

A méhésznek mindenesetre sikerült a királynőt befognia egy kartondobozba, amitől a rovarok azonnal megszállták magát a dobozt. Így sikerült elszállítani őket.

Car-557470.jpg

Korábban megtörtént, hogy egy méhkirálynő benn rekedt egy Mitsubishi Outlander csomagtartójában, és egy húszezer méhből álló raj két álló napon át üldözte a kocsit a pembrokeshire-i Haverfordwestben.


vissza

facebooktwitteremail