Megkínozták, fejbe lőtték őket

Saját rokonaik ölhettek meg egy terhes nőt és férjét, akiknek a holttesteit egy, a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő falujukhoz közeli csatornában találták meg.

A 26 éves Aksza Sakílnak és 30 éves férjét, Muhammad Sakílnak szerdán nyoma veszett, miután a házaspár rokonai – köztük a nő fiútestvére és édesanyja – látogatóba érkeztek hozzájuk Tikrivala faluban. A rendőrség közlése szerint a házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki, a párnak ezután veszett nyoma. A rendőrséget Muhammad édesapja tájékoztatta fiának és menyének az eltűnéséről.

Aksza és Muhammad holtestét csütörtök este találták meg a hatóságok, a boncolás szerint megkínozták, majd fejbe lőtték őket.

1125248-honourkilling-1466252608-752-640x480.jpg

Emberjogi aktivisták tüntetése Pakisztánban az iszlám nőket sújtó terrorja miatt. Egy ilyen kiálláshoz abban az országban rendkívüli bátorság kell

A rendőrség szerint a családtagok ellenezték a pár egybekelését. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán.

Az egészségügyi dolgozó Aksza és az iskolai dolgozó Muhammad négy éve voltak házasok.

Az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak a családra. A dél-ázsiai országban évente csaknem ezer nő esik úgynevezett becsületgyilkosságok áldozatává a házassággal kapcsolatos konzervatív elvek állítólagos megsértése miatt.

Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, állítólag azért, mert a lány a család tiltakozása ellenére összeházasodott szerelmével. Egy héttel korábban egy tanítónőt égettek meg élve azért, mert nem volt hajlandó hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz. (MTI)


vissza

facebooktwitteremail