Féloldala bénult: munkaképes!

Kenny Bailey azt állítja, azért vonták meg tőle a segélyt, mert képes arra, hogy önerőből kétszáz yardot tegyen meg, ráadásul fel is tud kelni a székből.

Részlegesen bénult emberről van szó, akinek ráadásul a fél feje is hiányzik, a bürokráciának – nevezetesen a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumnak (DWP) mégis sikerült elképesztően nagyot mennie.

A DWP közölte, hogy Kenny Baileynek fel kell kerekednie és munkát kell keresnie, holott az 50 éves férfi súlyos emlékezetkiesésektől szenved, és a 2014-es agyvérzése következtében az egyik oldala még mindig meg van bénulva. Egy operáció során koponyája számottevő részét el kellett távolítani, mert csak így tudták csökkenteni a férfi agyára nehezedő kóros nyomást. Jelenleg további műtétekre vár, amelyek során fémlemezeket helyeznek a koponyájába.

jobcentre-benefits.jpg

Irány a munkaközvetítő. Biztosan talál 200 yardon belül egyet

Miután segélyét megvonták, Bailey attól fél, hogy el fogja veszíteni az otthonát, és még az alapvető számlák kifizetése is gondot fog jelenteni, ugyanis a minisztériumi ítélettel ellentétben nem tud dolgozni – még akkor sem, ha fel képes állni a székről és kétszáz yardot bír gyalogolni.

„Akarok dolgozni, de fizikailag képtelen vagyok rá”, nyilatkozta a Daily Mailnek. „Nagyon szeretnék ismét normális életet élni – mi sem tenne boldogabbá. Valamicske hasznát veszem a jobb kezemnek, és nagyjából ez minden. A saját lányommal nem tudok játszani, ami teljesen összetöri a szívemet.”

„A pénzt arra használtam, hogy kifizessem a számlákat és ennivalót vegyek. Most aggaszt, hogy nem fogom bírni, és az otthonomat elveszítem. Mivel a jobb oldalamat tudom használni, azt mondják, munkaképes vagyok. A bal oldalamat, a bal karomat nem tudom használni, csúnyán bicegek és nem tudok koncentrálni.”

A Daily Mail cikkét átvevő Independent a minisztériumhoz fordult magyarázatért.


vissza

facebooktwitteremail