David Cameron fogadta Áder Jánost

David Cameron brit miniszterelnöknél tett látogatást kedden Áder János köztársasági elnök Londonban, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

A Magyar Kroki kérdésére – a késedelem miatt elnézést kérve – reagált a londoni magyar nagykövetség, amelyhez azt a kérdést intéztük, miért nem jöhetett létre államfői szintű találkozó Áder és II. Erzsébet között.

Az Eaton Place ezt válaszolta: „Áder János köztársasági elnök úr a Becket Szent Tamás esztergomi ereklyéjének egyesült királyságbeli bemutatásához kapcsolódóan érkezett Londonba és nem állami látogatásra.”

Download.aspx.jpg

Áder János azon a nagyszabású rendezvénysorozaton vesz részt, amelynek keretében a héten bemutatják Nagy-Britanniában Becket Szent Tamás, Canterbury mártír érseke Esztergomban őrzött ereklyéjét.

Kedd este az Esztergomból hozott Becket-ereklyét az Angliában őrzött relikviákkal együtt a Westminster-apátság, az anglikán egyház londoni koronázó főtemploma fogadta ünnepélyes szertartással, Áder János köztársasági elnök jelenlétében. (MK/MTI)


vissza

facebooktwitteremail