Tripolisz a Ritznél

Vodkáznak és söröznek a kelet-európai migránsok a világ egyik legikonikusabb épülete, a londoni Ritz előtt.

Férfiak és nők épületes látványt nyújtó, alkoholt fogyasztó és dohányzó csoportja vert tanyát a Royal Green Parkban, néhány yardnyira a neves hoteltől.

A hálózsákkal, inni- és füstölnivalóval jól felszerelkezett jövevények elfogulatlanul leledzenek a 110 évvel ezelőtt épült, 136 szobás, ötcsillagos szálloda előtt, amelynek nem csak luxusát, de konyháját is utolérhetetlennek tartják.

The-Ritz-527636.jpg

Nem ez az első eset, hogy hívatlan vendégek aránytalanul torzítják a megszokott londoni városképet. Tavaly júniusban az a migránscsoport került címlapokra, amely a Buckingham palotával szemben, a Grosvenor Place-en táborozott. A mintegy tucatnyi illegális bevándorló talán nem is volt tisztában azzal, hogy a brit uralkodó rezidenciájának tőszomszédságában telepedett meg.

Ritz-527627.jpg

A westminsteri tanács a tavalyi eset kapcsán azzal bújt ki a problémamegoldás alól, hogy lévén szó magánterületről, nem áll hatalmában az embereket onnan kiköltöztetni, de együtt fognak működni a bérlőkkel annak érdekében, hogy megfelelő megoldást találjanak.

Ritz-527628.jpg

A 8-9 millió lakost számláló Nagy-London területén viszonylag kicsi a hajléktalanok száma – évente hatezer-ötszáz főt tartanak nyilván, míg a kétmilliós Budapesten egy hidegebb télen minden további nélkül megfordul ennek a létszámnak a háromszorosa is. További fontos adat, hogy a hajléktalanok mintegy negyven százaléka migráns.

Több angol lap kapcsolatba lépett a Ritzcel és a Royal Green Park kezeléséért felelős Royal Parksszal kommentárok végett.


vissza

facebooktwitteremail